EISZ megállapodás az Akadémiai Kiadóval

2019-04-03

Tisztelt Szerzőink!
Örömmel értesítem Önöket, hogy az Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program (EISZ) egy kétéves szerződés keretében megállapodott az Akadémiai Kiadóval arról, hogy – a kiadó folyóirataihoz való hozzáférés mellett – a résztvevő intézményeknél affiliált szerzők díjfizetés nélkül publikálhassanak open access cikkeket a kiadó meghatározott lapjaiban. Erről bővebben itt olvashatnak:

A díjmentes open access publikálás lehetősége az Agrokémia és Talajtan folyóiratra is vonatkozik.

Az érintett szerzők cikkei az alábbi feltételek teljesülése esetén jelenhetnek meg nyílt hozzáféréssel:
- a LEVELEZŐ SZERZŐ egy EISZ-tagintézmény kutatójaként/dolgozójaként publikál. Az ajánlat CSAK a levelező szerzőkre érvényes, egyéb társszerzőkre nem!
- az illető cikk MEGJELENÉSI DÁTUMA nem korábbi, mint 2019. január 1. (Azaz pl. a 2018-ban online first már megjelent, 2019-ben füzetbe kerülő cikkekre nem vonatkozik, de az idén online first megjelenő és későbbi füzetekbe sorolandó cikkekre igen.
Az EISZ-tagintézmények listája jelenleg 91 intézményt tartalmaz.

A kéziratbeküldő rendszerben a benyújtás során a jogosultságról nyilatkozni kell, a kéziratok elfogadásakor ennek megfelelő közlési engedélyt küldünk ki, mely itt is elérhető.
A megállapodás által nem érintett közlemények esetében a korábbi gyakorlatnak megfelelő szerzői nyilatkozatok érvényesek, melyek aktuális változatai az alábbi oldalakon érhetők el:
- Copyright Transfer Statement (Green Open Access):
- Optional Open Access

Bízunk benne,  hogy Önök is szívesen élnek majd a díjmentes open access publikálás lehetőségével.